Stránky

27. 3. 2012

Recept na piškotovou roládu s kokosovým krémem, jahodami a Rafaelem

Po delší době mám pro vás tip na super dezert, našla jsem ho na webovkách ELLE, a dovolila jsem si ho přepsat. Ještě jsem ho nezkoušela, ale v nejbližší době se na to chystám, protože miluju Rafaelo a jahody☺.


Roládu máte hotovou celkem tak do půl hodiny, což si myslím, že je vzhledem k výsledku super.


Ingredience:


4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
80 g krupicového cukru
špetka soli
90 g hladké mouky, prosáté
několik kuliček kokosového rafaela na ozdobu



Na kokosový krém:


150 g změklého másla

25 ml konzervovaného kokosového krému

250 g prosátého moučkového cukru

250 g jemného tvarohu, utřeného
cca 1/3 lžičky kokosového extraktu (tresti)
hrst strouhaného kokosu + na posypání
hrst jahod do krému + několik na ozdobu



Příprava:

Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.

V jiné, zcela čisté misce prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.

Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.
Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.
Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod, kuličkami rafaela a ještě lehce posypte kokosem.
Máte raději dorty s čokoládou? Zkuste si ten podle receptuApetit online .

Žádné komentáře:

Okomentovat