Stránky

26. 2. 2013

PODVODNÍ KUPCI

Tohle bude příspěvek, který úplně neodpovídá módě, jídlu ani hudbě, divadlu či filmu... Je to ale opravdu DŮLEŽITÉ. Proto vás prosím, ikdyž je příspěvek delší, přečtěte si ho. Díky!

Popíšu vám, co se mi stalo a záhy pochopíte proč může tento příspěvek někomu dalšímu pomoct, stejně jako tenhle BLOG !

Na střední škole jsem hrála povinně na klavír. Celkem mě to bavilo, ale nikdy mi to moc nešlo, nejsem úplně notový a akordový typ ☺. Koupila jsem si v tu dobu krásné Yamaha klávesy s dynamickými klapkami, no opravdu pěkně se na ně hrálo. Bohužel jak už jsem ale řekla, nejsem úplně "hrací" typ, proto mi ležely v krabici pod postelí téměř nové. Rozhodla jsem se je tedy prodat s tím, že alespoň někdo, kdo to umí a hraje rád, je využije a nebudou mi ležet jen tak doma. Dala jsem je na Aukro, na Facebookové stránky atd. Bohužel se zatím žádný zájemce nenašel. Napadlo mě, že bych je mohla také vystavit na Sbazar.cz . Dala jsem tam tedy inzerát a asi za dva dny se mi ozvala američanka Nancy s tím, že by chtěla tyto klávesy pro svého klienta v Nigérii. Bylo mi to zvláštní, ale říkala jsem si, že třeba takhle pomáhá v Africe, nebo tam opravdu někoho zná. Napsala jsem jí tedy částku, začala jsem i zjišťovat jak by to vypadalo s proclením z Evropy do Afriky, kolik by stálo poštovné apod. Nancy se mnou stále v pohodě komunikovala a dokonce mi napsala, že mi za ně pošle ještě o 3 tisíce více, než jsem za klávesy požadovala. Což bylo divné, ale stále jsem si říkala, že někdo prostě asi nemá s penězi problém, tak proč ne. Poslední naší komunikací bylo to, že jsem jí poslala své číslo účtu, aby mi odeslala konečnou sumu a po příchodu peněz na můj bankovní účet bych poslala zboží do Afriky (dokonce mi napsala adresu, kam je zaslat). Její angličtina byla ale velmi zvláštní, nemohla jsem to "přelouskat" a to si myslím, že s angličtinou problém ani nemám. Napadlo mě, že to je třeba nějaká hodně hovorová angličtina a přeposlala jsem mail i s informacemi o odeslaných penězích od Nancy kamarádce, která angličtinu učí. Ta mi napsala, že je to divné. Že to vypadá, jako by to někdo přeložil v google překladači. Já jsem pořád slepě věřila, že je to normální. Až mi přítel řekl, že se mu to zdá hodně divné, ale že bych se měla podívat na internetu a vyhledat si něco o podvodných prodejích a koupích. Zadala jsem do google.com její mailovou adresu a objevil se mi blog, kde lidé píšou o stejných či podobných lidech, kteří podvodně "nakupují" zboží a potom samozřejmě dožadují nějaké peníze zpět či je nepošlou vůbec a vy pošlete zboží v domnění, že už vám přeci výpis z jeho banky přišel. 

Jsem moc ráda, že mě přítel "dokopal" k tomu, abych si o tom na internetu něco našla a opravdu jsem zjistila nemilou pravdu. Jsem strašně moc ráda, že jsem klávesy neodeslala, protože by skončily bůhví kde a ještě bych měla starosti s penězi. 

Chtěla bych také poděkovat tomuto BLOGU a příspěvku v něm. Hodně mi to pomohlo a myslím, že ostatním lidem také. Doufám, že takto pomůže také tento příspěvek.

Dávejte si prosím pozor na rádoby cizince, které se vám snaží něco prodat či od vás něco koupit. V tomto případě jsou to většinou američani či britové a chtějí po vás zboží odeslat nejčastěji právě do Nigérie. Ignorujte je a HLAVNĚ jim nedávejte žádné osobní údaje!!!!!

E-mail této podvodnice je konkrétně pilsnancy@gmail.com  a další emaily uvedené na blogu, který jsme vzpomínala.

2 komentáře: